Solar screens en rolluiken: geniet van de kracht van de zon

 

De bouwsector laat de zon in zijn hart, dat is zeker. Met een resem aan normen kunnen we er eenvoudigweg niet omheen, maar zouden we dat überhaupt wel willen? De EPB-normering mag dan wel streng zijn, energieprestatie en een comfortabel binnenleven is met het huidige klimaat ieders zorg. Bij het bouwen of verbouwen is de zon als een bondgenoot die we strategisch kunnen inzetten op verschillende fronten:

  • TIP 1: Grote raampartijen zijn niet alleen omwille van hun esthetiek een trend. Ze zorgen voor veel binnenstralende zon en brengen zo tijdens de gure winterperiode extra warmte in huis. Dat betekent minder verwarmen en goedkope energie. 
  • TIP 2: Die warmte kan in de zomer al snel oncomfortabel worden en een airco zorgt dan weer voor een slechte luchtkwaliteit, is duur en energieverslindend. Het plaatsen van buitenzonwering of rolluiken biedt de oplossing. De hitte wordt tegen gehouden nog voor de zon in contact komt met de ramen en brengt zo op een efficiënte manier verkoeling.
  • TIP 3: Rolluiken of zonnescreens kunnen evengoed aangestuurd worden op zonne-energie. 

Wij zetten in op de solar sturing van Somfy, dé autoriteit in domotica toepassingen. De batterij en motor zijn volledig geïntegreerd in de kast, het zonnepaneeltje wordt op de buitenzijde bevestigd. Deze oplossing biedt erbovenop diverse andere voordelen: automatische obstakeldetectie, een geprogrammeerde zender kan de batterij in slaapstand (spaar-modus) brengen én de Somfy Solar is nu ook compatibel met hun RTS codeklavier en de Keygo RTS zenders. Zo kan de intelligente domotica van de woning ook met niet-solar producten gematcht worden. 
Om een solar aandrijving te kunnen gebruiken, is de zon uiteraard een vereiste. De oriëntatie van jouw rolluik of zonnescreen is dus van belang, net zoals de afmetingen. Een solar motor is namelijk beperkt in capaciteit tot 10Nm. Ontdek welke solar oplossingen er voor jouw woning mogelijk zijn met de handige app van Somfy

Profiteer maximaal van de zon door ze binnen te laten wanneer het koud is, buiten te weren wanneer het te heet is én door de zonwerende screens of rolluiken aan te sturen op zonne-energie. De zon schijnt voor iedereen, toch?

Interesse? Ga zeker eens langs bij een van onze Preferred Partners